Oltacılarder Hakkında

Doğa Aşığı Tüm Dostlarımızı Bu Mücadeleye Bekliyoruz.
(OLTACILARDER)

Yaklaşık 15 ay kadar önce kurmuş olduğumuz www.oltacilar.com sitemizdeki ağabey ve kardeşlikten yola çıkarak 2008/Aralık ayı içerisinde temellerini atıp 20 Ocak 2009 tarihinde Ankara Valiliğine resmi müracaatını yaptığımız Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği' mizin (OLTACILARDER) her geçen gün biraz daha büyüdüğünü ve ekip olarak kalabalıklaştığını görmek biz kurucu arkadaşlara çok büyük mutluluk vermektedir.

17 Aralık 2008 tarihinde duyurmuş olduğumuz dernekleşme çabalarımızda gelinen nokta şuan için 35 üye civarlarında olup hemen hemen her gün bir kaç arkadaşımız Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar (OLTACILARDER) derneğimize üye olmak isteği ile müracaat etmektedir.
10-15 günlük periyodik dernek toplantılarımıza katılan bu yeni üye adayı arkadaşlara birinci madde olarak yürürlükte bulunan 2/2 tebliğ hükümleri çerçevesinde avlanma yapılacağı söylenilip, OLTACILARDER kuralları anlatıldıktan sonra bu kuralları kabul edip etmedikleri sorulmakta ve şayet kabul ederler ise dernek üyelikleri yönetimimizce onaylanıp üyelikleri üye kayıt defterine işlenilip ellerinden geldiğince mücadelemizde yer almaları sağlanmaktadır.

17 Aralık 2008 tarihinde aşağıdaki cümleler ile kurulum duyurusunu yaptığımız ve kurulumdaki öncelikli amaçlarımızı açıkladığımız OLTACILARDER’imize mesleki hal ve yaş sınırlarından dolayı üye olamayan tüm dostlarımıza bugüne kadarki verdikleri mücadelen dolayı şükranlarımızı sunuyoruz…

Uzun süredir Ankara Takımına mensup dostlarımızın ve değişik sebeplerden dolayı sitede online olamayan ama hemen hemen her organizasyonumuzda yer alan site içi veya dışı dostlarımızın ortak fikri olan dernekleşme veya başka bir kurulu derneğe toplu olarak üye olma düşünceleri geçtiğimiz günlerde bayramlaşma vesilesi ile Atatürk Orman Çiftliğindeki toplantımızda gündeme gelmiş ve ortak fikir olarak yeni bir dernek kurulmasına oy çokluğu ile karar verilmişti.
Sitemiz bünyesindeki dostluğun eseri olan ve yakın zaman önce kurulan (ESABDER) Eskişehir Amatör Balıkçılar Derneği başkanı sayın (Ateş DALYAN) Ateş DALYAN ve (RASTGELE-DER) Rastgelebalıkçı Amatör Olta balıkçıları Derneği başkanı sayın Mehmet Tarık ERSAL ağabeylerimizden konu hakkında kısada olsa görüş ve bilgiler alınmış, bu hususta manevi yardımları talep edilmiş ve her iki değerli dernek başkanımızdan da bu konuda olumlu cevap alınmıştır.
İlerleyen günlerde yapılacak son bir toplantı neticesinde dernek kurulum işlemlerine başlanılacak, Amatör ve Sportif anlamda balık avına gönül vermiş siz dostların ve çevrenizdeki dostlarınızın katılımı sonucu inşallah derneğimiz çok yakında faaliyete geçecektir.

Dernek kurulumundaki öncelikli amacımız; diğer amatör balık avcılığı derneklerinde olduğu gibi sportif balık avcılığını özendirmek, planlı ve kontrollü amatör balıkçılık geleneğini daha üst seviyelere çıkartmak, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak, amatör olta balıkçılığını düzenleyen kanun ve yönetmelikler çıkartılmasında ve ayrıca doğanın korunmasında resmi ve tüzel kuruluşlar ile iş birliği yapmak, kanun ve hükümler çerçevesinde avlanmayanlara karşı elimizden geldiğince ilgili kamu kuruluşları vesilesi ile mücadele etmek, ileride çocuklarımıza çok daha güzel bir doğa bırakabilmek için çaba sarf etmek ve bu uğurda elimizden ne geliyorsa gereğini yapmak diye özetleyebiliriz.

Yine aşağıdaki 17 Ocak 2009 tarihli duyurduğumuz ile kurulumuza çok az bir zaman kaldığını belirttiğimiz derneğimiz için bahsi geçen ve bizlere maddi manevi her türlü desteği sağlayan dernek üye ve yöneticilerine saygı ve selamlarımızı sunuyor ve en yakın zamanda tüm Türkiye deki amatör ve sportif balık avcılığı için mücadele eden derneklerimiz ile tanışıp kaynaşacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Büyük emekler vererek ilerlediğimiz bu yolda bizlere desteklerini esirgemeyen başta (TSBDergün) Ergün dostumuza, www.oltacilar.com dostluğunun ilk eseri değerli derneğimiz ESABDER başkanımız sayın Ateş DALYAN hocamıza ve çok kıymetli üyelerine, Ankara da uzun yıllardır mücadelesini devam ettiren ve bizlere gerekli tüm bilgisini ayrıca manevi desteğini esirgemeyen RASTGELE_DER başkanımız sayın Tarık ERSAL bey e ve bizlere maddi/manevi tam destek veren Ankara içi ve dışındaki tüm ağabey ve kardeşlerimize sonsuz sevgi ve saygılarımızla...